Πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί

Υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κ του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κ του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση

  • κίτρινο τυρί τριμμένο
  • φέτες ζαμπόν
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2/3 φλ του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ωραία η ζύμη μας και να μην κολλάει.
Σκέπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να καθίσει για περίπου 20-30 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια
για να γίνουν μετά οι βαρκούλες. Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστεί
η ζύμη 15 λεπτά.
Έπειτα γεμίζουμε… ανακατεύουμε σε ένα φλυτζάνι τη μουστάρδα, τη ντομάτα και τη ρίγανη.
Απλώνουμε 1 κουταλιά σε κάθε πεινιρλί, μετά βάζουμε το ζαμπόν και τέλος το τυρί.
Κλείνουμε τις άκρες για να γίνουν οι βαρκούλες.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς.

Tips
Για να ενωθούν καλύτερα οι άκρες της ζύμης για να γίνουν οι βαρκούλες, τις βρέχουμε με
λίγο νεράκι.

Tags: , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Πεϊνιρλί με φέτα, ντομάτα και ελιές | Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα - 07/09/2011

    […] τις βρέχουμε με λίγο νεράκι.Δείτε ακόμη μια συνταγή με Πεϊνιρλί.Ετικέτες:ελιές, ντομάτα, πεϊνιρλί, φέταΑκολουθήστε […]

  2. Πεϊνιρλί με λουκάνικο | Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα - 20/09/2011

    […] επίσης Πεϊνιρλί και Πεϊνιρλί με φέτα, ντομάτα και […]