Γαύρος μαριναρισμένος

Γαύρος μαριναρισμένος

Υλικά

  • 1 κ γαύρος
  • αλάτι
  • λάδι
  • ξύδι
  • πιπεριές γλυκές ή καυτερές
  • σκόρδο (προαιρετικά)
  • μαιντανός

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια.
Σε ένα τάπερ βάζουμε μια στρώση γαύρο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα ψαράκια μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύδι μέχρι να σκεπαστούν.
Κλείνουμε το τάπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 μέρες.
Έπειτα ξεπλένουμε ελαφρά τα ψάρια και τα ανοίγουμε στη μέση για να βγει το κόκκαλο.
Στρώνουμε πάλι μια σειρά γαύρο, βάζουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, πιπεριά και
μαιντανό και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με αυτή τη σειρά.
Τέλος σκεπάζουμε με λαδάκι. Διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο.

Tags: , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Φακές | Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα - 21/09/2011

    […] Ιδανικό συνοδευτικό ο Γαύρος μαριναρισμένος. […]