Τάρτα αμυγδάλου

Υλικά

  • 150 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 5 αυγά
  • Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Καραμελωμένα αμύγδαλα σε φέτες (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και τα προσθέστε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά.

Βάζουμε το μίγμα σε μία λαδωμένη ταρτιέρα. Την τοποθετήστε στο προθερμασμένο φούρνο στους 150 ° C και σιγοψήνουμε για μια ώρα.
Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Tags: , , ,

One Response to “Τάρτα αμυγδάλου”

  1. Πρέπει να είναι πάρα πολύ καλή συνταγή.Θα την δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω.Λατρεύω τις τάρτες.Ευχαριστώ