Γλυκό του κουταλιού κολοκύθι

Γλυκό του κουταλιού κολοκύθι

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 5 φλιτζ. ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. ασβέστη
  • 5 κουταλιές μέλι
  • καρύδια

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους από την κολοκύθα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα.
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με νερό, ρίχνουμε τον ασβέστη ανακατεύοντας καλά
μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε για ένα βράδυ μέσα σε αυτό.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει ο ασβέστης
και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μαζί με τον χυμό του λεμονιού,
τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα
και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μέχρι να δέσει κάπως
το σιρόπι, προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και το μέλι.
Αφήνουμε μέχρι να δέσει καλά το γλυκό με το σιρόπι,
κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο προσθέτοντας και λίγα καρύδια
και το συντηρούμε σε δροσερό μέρος.

Tags: , , , , ,

One Response to “Γλυκό του κουταλιού κολοκύθι”

  1. Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού!!!!!!