Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 1/2 φλυτζανάκι κονιάκ ή ουίσκι
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 800 γρ. αλεύρι

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ 500γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 2 ½ κούπες ζάχαρη άχνη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 κρόκους αβγών, ½ φλυτζανάκι κονιάκ ή ουίσκι, περίπου 1 κούπα χυμό λεμονιού και ξύσμα, 1 κουταλάκι μπέικιν, και περίπου 800γρ. αλεύρι.
Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με ασπράδι αβγού.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στους 180 βαθμούς.

Τα ενώνουμε δύο-δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Tags: , ,

Comments are closed.